Snimak oca koji tuče kćerku na teniskim terenima u Beogradu obišao svijet, oglasili se brojni asovi

.
Snimak na kojem otac tuče 14-godišnju kćerku na teniskim terenima u Beogradu obišao je svijet. Svi su zgroženi onim što su vidjeli, a oglasile su se brojne poznate ličnosti iz svijeta tenisa.

 

Snimak je zapravo nastao prije tri nedjelje, a u čitav slučaj uključio se i Teniski savez Srbije. Utvđeno je da je u pitanju kineski državljanin W. L. (50) koji je uhapšen zbog nasilja u porodici.

Kako se vidi na snimku, otac prvo udara nogom svoju kćerku, a potom je šamara, da bi ubrzo potom počeo da je šutira dok maloljetnica nepomično leži na šljaci.

"Bilo je rano ujutru, i sva sreća pa nije bilo druge djece da gledaju taj horor. Izgleda da je trener mlade Kineskinje rekao njenom ocu kako neće da ga sluša, a nakon čega je i uslijedilo prebijanje. Zaposlenik zadužen za održavanje terena snimio je ovo i vikao na Kineza da prestane. Međutim, nakon toga je nasilnik najnormalnije izašao, a ubrzo potom i njegova kćerka", rekao je neimenovani izvor za Blic.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Teniski savez Srbije najavio je da će pokrenuti disciplinski postupak prema W.L. (50). Po donošenju disciplinske odluke o istoj će obavijestiti i Teniski savez Evrope (Tennis Europe) kao i Međunarodnu tenisku Federaciju (ITF), što spada u standardnu proceduru.

Stanislas Wawrnika i Judy Murray podijelili su snimak na Twitteru uz reakcije zaprepaštenja, a nekadašnja australijska teniserka Jelena Dokić, koja je i sama tokom karijere bila žrtva očeve torture, poručila je kako je ovaj nasilnik uhvaćen na kameri, ali da ih dosta prođe nekažnjeno.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

Pozvala je sve medije, korisnike društvenih mreža, igrače, bivši igrače, novinare, da podijele snimak i na taj način skrenu pažnju na monstruozno ponašanje nasilnog oca.

Srbijanski mediji otkrili su da bi nasilnik za nekoliko dana trebao da bude deportovan za Kinu, tako da je veliko pitanje šta će se dalje dešavati s 14-godišnjakinjom.

Foto: Screenshot