Sniženja na sakoe u Maestro Suits se nastavljaju i u augustu

Odijelo

Pri odabiru savršenog sakoa, veoma je bitno voditi računa o kroju, tkanini i o građi tijela. Često viđamo muškarce koji nose prevelike sako, predugačke ili staromodne. 

Maestro Suits prodajna mjesta nude širok izbor različitih sakoa, rađenih od prirodnih materijala – vune. Osim sakoa, u Maestro Suits možete pronaći širok izbor košulja, kravata, mašni, kožnih torbi, kaiševa, te drugih modnih dodataka za muškarce. 

U nastavku pročitajte neka od zlatnih pravila koja je potrebno znati kod odabira sakoa kako bi sve pristajalo kako treba.

Muškarcima niže građe najviše odgovaraju sakoi sa dva dugmeta, jer dodatno izdužuju torzo. Trup treba da bude 10 do 12 cm kraći od dužine rukava. 

Za muškarce sa širim torzom preporučljivo je da izbjegavaju veće, smjelije dezene poput kocki, te da odaberu sako sa tankim vertikalnim prugama sa dva dugmeta kako bi izdužili torzo. 

Uži ili standardni reveri bolje će pristajati muškarcim sa mršavijom građom tijela. Također, najbolji izbor su sakoi sa duplim kopčanjem, kako bi slojevi tkanine dodali malo mase na građu. 

Sakoi sa tri dugmeta idealni su za muškarce visoke građe. U Maestro Suits prodajnim mjestima svaki muškarac će pronaći savršen modni komad za sebe.  

Sniženje na sve sakoe od 25% (članovi Maestro VIP Cluba ostvaruju dodatni popust od 5%.) se nastavlja i u augustu! 

Maestro Suits pronađite u dva prodajna mjesta:
–  Sarajevo (Kolodvorska 12, TC Intershop)
–  Doboj Istok (u krugu fabrike Kismet) – Brijesnica Mala bb, Brijesnica kod Doboja