fbpx ŠOKANTAN SLUČAJ U BIH: U stomaku porodilje zaboravile gazu

ŠOKANTAN SLUČAJ U BIH: U stomaku porodilje zaboravile gazu

Home

ŠOKANTAN SLUČAJ U BIH: U stomaku porodilje zaboravile gazu


Policija tereti dvije radnice bijeljinske bolnice "Sveti vračevi" da su prošlog ljeta, tokom carskog reza, u stomaku porodilje ostavile gazu, odnosno takozvanu trbušnu kompresu, dugu više desetina centimetara.

Prema nezvaničnim saznanjima "Nezavisnih", u pitanju su Sanja Stevanović, ljekar ginekolog, te Slađana Obradović, medicinska sestra, obje iz Bijeljine.

Iz Policijske uprave Bijeljina, na upit "Nezavisnih", nisu otkrivali detalje, ali su kratko potvrdili da su bijeljinskom Okružnom javnom tužilaštvu protiv S.S. i S.O. dostavili izvještaj, a koji ih tereti za nesavjesno pružanje ljekarske pomoći.

Nezvanično, utvrđeno je da su one sporni carski rez kod pacijentkinje obavile u avgustu prošle godine. Sumnja se da se nisu pridržavale pravila zdravstvene struke pri pružanju ljekarske pomoći, odnosno da su postupale suprotno smjernicama i uputstvima sigurne hirurgije. Tako su, kako ih tereti policija, u stomaku porodilje, koja je iz Bijeljine, ostavile gazu, koja je kod nje prouzrokovala teške povrede, odnosno teško narušavanje zdravlja.

Ta pacijentkinja je, kako saznaju "Nezavisne", u oktobru prošle godine reoperisana u Srbiji i odstranjeno joj je više od metar crijeva kao i nekoliko desetina centimetara gaze zaostale od carskog reza.

Komentar su iz "Nezavisnih" pokušali dobiti od Stevanovićeve i Obradovićeve, ali bezuspješno. Stav su zatražili i od Uprave bijeljinske bolnice "Sveti vračevi", ali su njihova nastojanja ostala bezuspješna.

Podsjetimo, slučajevi nesavjesnog pružanja ljekarske pomoći u BiH nisu rijetkost. Jedan od posljednjih primjera u javnosti se pojavio prije nekoliko mjeseci. Tada je, sudeći po medijskim napisima, utvrđeno deset slučajeva pacijenata bihaćke Kantonalne bolnice kojima su na Odjelu patologije postavili pogrešne dijagnoze. Umjesto benignih, kako su mediji objavili, pacijentima su dijagnostikovane maligne bolesti, i obrnuto.

 

 

(Izvor: Nezavisne.com)

Tagovi
Objavio: Wed, 21/06/2017 - 11:37

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top