Šokantne slike vode koju dobivaju mještani cazinskog naselja Gornja Lučka- Pećigrad

asd
Šokantne smo poruke i fotografije juče zaprimili na naš portal od čitatelja iz Gornje Lučke koji su uputili vapaj za pomoć, kako bi u svojim kućama samo dobili pitku i iskoristivu vodu!?

“Imamo poruku za vas, ako smijete objaviti, što se tiče vode sa izvora Ljubijankići”- obratili su se portalu Cazin.net. “Da vidi vlast šta rade sa vodom. 24 sata smo bez vode i došlo nam je živo blato”- nastavljaju. 

Gornja Lučka, Pećigrad, koji pripadaju Gradu Cazin, su mjesta gdje konstantno imaju problem sa vodom, naveli su. 

“Evo opet nema. Jutros je puštena tako mutna da bi opet nestala. Nemamo kome da se obratimo i ako može objava bez navođenja imena”- zamolili su u svojoj poruci. 

Kako smo saznali, radi se o vodosnadbijevanju sa izvora Ljubijankići, a fotografije koje smo zaprimili zaista izgledaju strašno. Iste možete pogledati u nastavku. 

Nedopustivo je da se ovakva voda ikome isporučuje. Ogromna sredstva je dosad Grad Cazin potrošio u vodosnadbijevanje i izgradnju vodovodne mreže, bilo da je riječ o izvornim ili kreditnim sredstvima i zato pozivamo nadležne organe Grada Cazina i vodosnadbijevanja da hitno posjete ova mjesta i pomognu ovim ljudima kako bi konačno dobili pitku, zdravu i upotrebljivu vodu. 

A mi ćemo pratiti i ovu temu do kraja i uraditi sve da pomognemo da se glas ljudi koji su u nevolji čuje i da pomognemo koliko smo u mogućnosti.