Šokantni slučaj pedofilije: Zlostavljao tri sestre, otpala optužba za obljubu četvrte

pedofilija
Dragan B. ranije je osuđen na 19 godina zatvora zbog obljube nad djevojčicama, ali je tu presudu ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske

 

Na ponovljenom suđenju Draganu B. iz Laktaša, optuženom za obljubu četiri maloljetne sestre, Okružno javno tužilaštvo Banja Luka izmijenilo je optužnicu i odustalo od optužbe za seksualno zlostavljanje najmlađe djevojčice (2013. godište).

U ostalom djelu optužnica je ostala neizmjenjena i tužilaštvo je u završnim riječima tražilo da se optuženi kazni za tri slučaja obljube nad djecom mlađom od 15 godina, odnosno nad sestrama (2005., 2007., 2008. godište), kao i za zadovoljene polnih strasti pred djetetom.

S druge strane, odbrana tvrdi da uopšte nije počinjeno krivično djelo zadovoljenja polnih strasti, kao ni obljuba nad dvije djevojčice, dok je za treću Dragan B. sam priznao obljubu. Suđenje je time završeno, a Okružni sud Banja Luka u ponedjeljak će objaviti presudu.

Dragan B. ranije je osuđen na 19 godina zatvora zbog obljube nad djevojčicama, ali je tu presudu ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske i postupak vratio na novo suđenje. Presuda je ukinuta nakon što je usvojena žalba odbrane u kojoj se ukazivalo na nezakonitost dokaza na kojima se zasnivala prvostepena presuda.

Radi se o najšokantnijem slučaju pedofilije koji je ikada otkriven u Republici Srpskoj. Žrtve su četiri sestre (2005., 2007., 2008. i 2013. godište), dok je optuženi ljubavnik njihove majke M. J. (40), protiv koje se vodi odvojeni postupak zbog sumnje da je pred kćerkama imala seksualne odnose s optuženim. Međutim, optužnica protiv nje nije podignuta.

Zbog prirode krivičnog djela i zaštite žrtve postupak je bio zatvoren za javnost.

Foto: Ilustracija