Šokantni snimci iz Njemačke: Oluja Zoltan napravila haos, u Hamburgu voda do struka

,
Srušena stabla oštetila su nadzemne vodove ili blokirala pruge, posebno u sjevernoj Njemačkoj, ali i u centralnim dijelovima zemlje

Njemački grad Hamburg pogodila je oluja Zoltan, a voda je na nekim mjestima bila do struka, javlja dpa, a prenosi Fenix.

Oluja je pokvarila božićne planove i mnogim putnicima Njemačke željeznice (DB), pošto vozovi na međugradskim linijama kasne ili se zaustavljaju, saopštio je DB.

Posebno su teško pogođene željezničke rute na sjeveru zemlje. Ali, kašnjenja i otkazivanja polazaka mogu se očekivati ​​i na linijama između Hamburga i Frankfurta, kao i Hamburga i Minhena. Osim toga, na nekim željezničkim stanicama vozovi ne staju, piše dpa.

Srušena stabla oštetila su nadzemne vodove ili blokirala pruge, posebno u sjevernoj Njemačkoj, ali i u centralnim dijelovima zemlje.

DB koristi tešku opremu kako bi otvorio rute što je brže moguće. Sve ekipe za čišćenje su na putu s vozilima za popravke kako bi uklonile drveće sa šina i popravile nadzemne vodove - rekla je portparolka. 

U Hamburgu je jaka oluja tokom noći gurnula vodu na obalu Elbe, potpuno poplavivši ribarnicu i okolne ulice. Voda je na nekim mjestima bila do struka. Pod vodom su i automobili koje vozači nisu na vrijeme odvezli, piše Fenix. 

 

Foto: X