SPORTSKI SAVEZ USK: Dodijeljeno 80.000 KM za sportsku infrastrukturu

ssusk
portski savez Unsko-sanskog kantona upriličio je potpisivanje ugovora sa sportskim klubovima i udruženjima koji su aplicirali na Javni poziv Sportskog saveza USK o sufinanciranju projekata rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata u 2023. godini.

 

Ugovor sa korisnicima potpisao je Emir Dautović, predsjednik Sportskog saveza USK, a potpisivanju su prisustvovali i Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona, Jasmin Musić, predsjedavajući Skupštine USK i Edvin Alijanović, ministar obrazovanja , nauke kulture i sporta u Vladi USK, pokazujući opredijeljenost Vlade za što bolji razvoj sporta u Unsko-sanskom kantonu.

Sportski savez USK za ovu namjenu izdvojio je ukupno 80. 000 KM, a na osnovu Statuta  i Pravilnika o kriterijima za raspodijelu  sredstava namijenjenih iz Budžeta USK za oblast sporta, Finansijskog plana prihoda i rashoda Sportskog saveza USK za ovu godinu dodijelio je sredstva za ukupno 15 aplikanata.  Zavisno od prihvaćenog projekta Sportski savez Unsko-sanskog kantona je odredio visinu financijske podrške.

Namjenska sredstva dobili su iz Bihaća: Nogometni klub „Una Nacionalni park“ Kulen- Vakuf za rekonstrukciju i adaptaciju upravne zgrade  4.000 KM, USŠ „Tempo“ Bihać za Moje zdravo dijete 2.000 KM, Omladinski fudbalski klub „Bihać“ za rekonstrukciju opreme  5000 KM, JU za sport, odmor i rekreaciju Bihać za sanaciju rasvjete na terenima Stensa  8.000 KM, Nogometni klub „Sloga 1937“  Kralje – Vrkašić za rekonstrukciju svlačionica 3.000 KM, Nogometni klub „Kamenica“ Bihać za rekonstrukciju ograde i betoniranje ulaza do svlačionica  5.000 KM.

Iz Ključa sredstva su dobili Udruženje ljubitelja prirode „Eko sport“ Ključ za energetsku efikasnosnost za Sportski planinarski dom „Eko sport Lanište“ 3.000 KM, Nogometni klub „Ključ“ za osvjetljavanje stadiona  10.000 KM. Sportski savez Bužim za streljište Osoji dobio je sredstva u visini  6.000 KM. Iz Sanskog Mosta dva projekta dobila su sredstva i to: Gradska dvorana Sanski Most za nabavku koševa 10.000 KM, Klub ekstremnih sportova „Condor“  Sanski Most za adaptaciju i rekonstrukciju Sportskog objekta Hangar 2.000 KM.

Iz Cazina sredstva su dobili  Sportski centar „Salih Omerčević“ Cazin za sanaciju i rekonstrukciju svlačionica Alinac 10.000 KM, Nogometni klub „Mladost“ Polje  Cazin za sanaciju svlačionica i sanitarije u upravnoj zgradi 5.000 KM, Nogometni klub „Radnički“ Ćoralići“ Cazin za rekonstrukciju sale za sastanke i kafeterije  2.000 KM, Gimnastički klub „Sarah“ Cazin za opremanje gimnastičke sale 5.000 KM.