Sportski susreti učenika srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice BIH održani u Cazinu

medresa

Tokom proteklog vikenda u Cazinu održani su 23. Sportski susreti učenika srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Ovogodišnji domaćin bila je Medresa „Reis Džemaludin-ef. Čaušević“ iz Cazina. Susreti su protekli u najboljem redu, u jednoj lijepoj takmičarskoj atmosferi.

Učešće u ovogodišnjim susretima uzele su ekipe: Medrese „Reis Džemaludin-ef. Čaušević“ iz Cazina, Karađoz-begove medrese iz Mostara, Behram-begove medrese iz Tuzle, Gazi Husrev-begove medrese iz Sarajeva, Medrese „Osman-ef. Redžović“ iz Visokog, Elči Ibrahim-pašine medrese iz Travnika, Medrese „Reis Ibrahim-ef. Maglajlić“ iz Banja Luke i Prve bošnjačke gimnazije iz Sarajeva.

Kao što je to uobičajeno učesnici su se takmičili u više sportskih disciplina, pojednačnih i kolektivnih, a to su: atletika, košarka, futsal, stoni tenis i šah. Ove godine učesnici su imali priliku da revijalno učestvuju u još jednoj disciplini – u školskom bazenu Medrese „Reis Džemaludin-ef. Čaušević“ organizirano je plivanje.

Po završetku finalne utakmice u futsalu u sportskoj sali Medrese upriličena je dodjela priznanja uspješnim pojedincima i ekipama, a priznanja su dodijelili mr. Seid Eminović, šef Odjela za srednje obrazovanje pri Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e, direktor Medrese „Reis Džemaludin-ef. Čaušević” prof. Zuhdija Handanović i profesori TZO u medresama.

Nakon završenih svih disciplina, ukupni pobjednik 23. Sportskih susreta je ekipa Behram-begove medrese iz Tuzle, drugo mjesto pripalo je Karađoz-begovoj medresi iz Mostara, a treće mjesto Prvoj bošnjačkoj gimnaziji iz Sarajeva.

Učenici Medrese „Reis Džemaludin-ef. Čaušević“ pod rukovodstvom profesora tjelesnog odgoja Abdulaha Benića ostvarili su značajne rezultate od koji izdvajamo:

– 2. mjesto u disciplini 100 m – Ajdin Abdijanović,

– 2. mjesto u disciplini štafeta 4 x 100 m,

– 2. mjesto u stonom tenisu – Talha Veladžić i

– 3. mjesto u futsalu.

Svi učesnici ovogodišnjih susreta izrazili su svoje zadovoljstvo ovogodišnjom organizacijom ovog značajnog sporskog događaja. Čestitamo svim učesnicima i njihovim mentorima.