Spriječiti četničko okupljanje i veličanje Draže Mihailovića

hgfdd
Napominju da je Međunarodni sud u Hagu izrekao doživotne kazne za zločine počinjene u režiji četničke ideologije

Udruženje "Svi za bolji Višegrad" pozvalo je sve nadležne da spriječe najavljeno četničko okupljanje i veličanje Draže Mihailovića u Višegradu. 

Iz ovog udruženja navode da je Ravnogorski četnički pokret najavio za 13. mart u Višegradu cjelodnevni program obilježavanja godišnjice hapšenja Draže Mihailovića, četničkog komandanta iz Drugog svjetskog rata.

Tako se u petak ponovo namjeravaju okupiti četničke horde iz Višegrada, ali i iz susjednih država Srbije i Crne Gore, i nastaviti sramnu tradiciju obilježavanja i veličanja četničkog vođe Draže Mihailovića, koji je odgovoran za najjezivije zločine nad Bošnjacima, Hrvatima i ostalim nesrpskim građanima za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Napominju da je Međunarodni sud u Hagu izrekao doživotne kazne za zločine počinjene u režiji četničke ideologije.

- Direktno pozivamo i našeg načelnika Višegrada Mladena Đurevića da ne dozvoli ovakva okupljanja i da dokaže da je za suživot s Bošnjacima - navodi se u saopćenju.

Iz Udruženja građana "Svi za bolji Višegrad" podsjećaju da je četničko divljanje prošle godine u Višegradu, gradu "živih lomača", gdje su Bošnjaci živi spaljivani i gdje su počinjeni masovni zločini, obilježeno glavnom porukom: "Bit će opet pakao i krvava Drina, evo idu četnici sa srpskih planina." U ovom udruženju se nadaju da nadležni neće dopustiti da se to desi i u petak.