SRAMOTA U JEKU PANDEMIJE! Pogledajte kako je sinoć izgledao jedan od noćnih klubova u Cazinu (FOTO)

virus
I dok koronavirus bukti na području Unsko-sanskog kantona, te u posljednja dva dana bilježimo preko 40 novozaraženih, do tada na području grada Cazina pojedini noćni klubovi rade kao u vrijeme prije virusa.

 

Naime, na društvenim mrežama pojedini korisnici objavljuju fotografije iz jednog od noćnih klubova u Cazinu, a na kojima se jasno vidi da su prekršene sve moguće preporuke i naredbe Kriznog štaba USK.

Podsjećamo, osnovne i najvažnije preporuke su fizička distanca od minimum dva metra, te u ZATVOREN0M prostoru nošenje maske ukoliko nije moguće ostvariti distancu.

Međutim, pored ovih preporuka, prkršena je nova naredba Kriznog štaba USK, donesena prije mjesec dana, a radi se o zabrani okupljanja.

Naime, ovom mjerom jasno je precizirano da u ZATV0RENIM PR0ST0RIMA smije boraviti maksimalno do 30 osoba, a na 0TV0RENIM do 70 osoba. Na fotografiji je vidljivo da je i ova mjera prekršena od strane cazinskog noćnog kluba.

Također, ministrica zdravtsva Unsko-sanskog kantona je prilikom usvajanja novih mjera kazala da su noćni klubovi najveći izvori zaraze koronavirusa na Kantonu. Nažalost, ministrica po običaju priča u prazno jer da nije tako, građani ne bi putem društvenih mreža objavljivali ovakve fotografije, a broj novozaraženih bi vjerovatno bio dosta manji.

Hoće li se Kantonalne inspekcije, napokon, probuditi i SANKCI0NISATI vlasnike klubova koji ne poštuju mjere ili će uz njih biti jedan od razloga povećanja broja novozaraženih u USK, ostaje nam da vidimo.