Srbija je danas oborila vlastiti rekord: Za jedan dan vakcinisano više od 75.000 ljudi

Vučić
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je poručio da je Srbija oborila sopstveni rekord u broju vakcinisanih protiv koronavirusa u toku jednog dana. Kao plan je naveo da do kraja juna bude više od tri miliona vakcinisanih i revakcinisanih.

 

Javnosti se obratio videoporukom objavljenoj na Instagramu. Prvobitno je naglasio da je Srbija oborila sopstveni rekord u broju vakcinisanih i zahvalio se svima onima koji su se vakcinisali.

"Sa ponosom vas obavještavam da je Srbija oborila sopstveni rekord u broju vakcinisanih ljudi. Hvala ljudima širom Srbije. Hvala ljudima iz svih sela i gradova koji su odgovorno donijeli odluku da zaštite sebe i svoje bližnje, ali i sve druge sa kojima stupaju u kontakt", rekao je.

Zatim je obrazložio koliko se planira vakcinisati osoba do kraja juna ove godine.

"Danas više od 75.000 vakcinisanih je rezultat kojim proporcionalno broju stanovnika ne mogu se pohvaliti ni najrazvijenije zemlje. Želim vam kazati da je naš cilj da do kraja maja imamo više od 2,8 miliona vakcinisanih, 2,2 miliona revakcinisanih, a do kraja juna više od tri miliona vakcinisanih i revakcinisanih", ukazao je Vučić.

Podsjetio je i na značaj vakcinacije i obećao nabavku još vakcina.

"Zdravlje naših građana je najvažnije i zato vam hvala na odgovornosti, a nama ostaje i preostaje teška bitka za nove vakcine", istakao je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.