Vučić: Srbija razmatra kontramjere Kosovu

Uvođenje kontramjera Kosovu razmatra se zbog otežanog snabdijevanja životnim namirnicama na sjeveru Kosova, kaže predsjednik Srbije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju da se razmatra uvođenje kontramjera Kosovu zbog otežanog snabdijevanja životnim namirnicama na sjeveru Kosova.

On je, na pitanje da li se razmišlja o kontramjerama koje su ranije bile najavljene, rekao da se razmišlja o tome svakog dana, ali da je preče bilo da se najprije obezbijedi roba za Srbe sa sjevera Kosova, prenosi Tanjug.

"Za nas je od presudnog značaja bilo da obezbedimo više robe u prodavnicima i nadam se ste mogli da vidite juče i prekjuče više robe nego prethodnih dana. Znači, negde je nešto 's neba došlo", naveo je Vučić.

Dodaje da ne želi stjecati političke poene tako što će Srbija žestoko riječima nekog napadati, a time bi se, istovremeno, smanjila šansa za opstanak Srba na Kosovu.

"Moja je briga narod" na Kosovu, kazao je predsjednik Srbije.

Na Kosovo u septembru ili oktobru

On je rekao kako se sprema da ide na Kosovo u septembru ili oktobru.

"Kada ću na Kosovo? U septembru ili oktobru, kad budemo mogli da pokažemo šta smo uradili iz investicionog programa za Kosovo, a do tada ćemo uspevati da snabdevamo ljude, da popunimo rafove i obezbedimo im opstanak na ognjištima", reka je Vučić na konferenciji za novinari u Beogradu.

Kako je dodao, volio bi da ta posjeta bude u septembru.

"Ali, biće septembar ili oktobar", zaključio je Vučić.