Srbijanci ojadili bh. državljane: Nudili peškire na prodaju, a onda ukrali porodični nakit

Zvornik
Pripadnici zvorničke policije su priveli tri osobe osumnjičene za krađu zlatnog nakita iz porodične kuće u zvorničkom naselju Tršić. Kako saznajemo, radi se o državljanima Srbije Mihailu R, njegovoj supruzi Miri R, te Biserki M.

 

Oni su u mjestu Tršić došli pred kuću oštećene nudeći joj peškire na prodaju. Kada je oštećena odbila ponudu, osumnjičene žene su supruga oštećene pitale mogu li u kuću do toaleta. On je rekao da mogu, ne sluteći šta bi se moglo desiti. Kada su Biserka i Mira izašle iz kuće, vlasnica kuće je posumnjala da su nešto uzele te je odmah ušla u kuću da provjeri. Ubrzo je vidjela da joj je sav zlatni nakit nestao. Pozvala je policiju koja je obavila uviđaj, ispričao nam je izvor blizak policiji.

- Brzom intervencijom policije pronađen je kombi u mjestu Šepak, kojim je upravljao M. R, a u kojem su se nalazile B. M. i M. R, saopćeno je iz Policijske uprave Zvornik, gdje navode i to da je ukradeni nakit pronađen te će biti vraćen vlasniku.

O ovome je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini te će protiv osumnjičenih biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog krivičnog djela krađa. Policijska uprava Zvornik apeluje na građane da ne puštaju u kuću nepoznata lica i da u slučaju bilo kakve sumnje na nedozvoljene radnje o tome odmah obavijeste policiju.