Srbijanski voditelj izjavio da nije bilo djevojčice koju nije štipnuo pa dobio brojne kritike

.
Srbijanski voditelj i glumac Milan Kalinić je tokom gostovanja u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1 izjavio da nije bilo djevojčice koju nije štipnuo pa dobio brojne kritike na društvenim mrežama.

 

"Djeca odrastaju u nenormalnim uslovima. Ja se sjećam svog petog razreda. Nije bilo djevojčice koju nisam štipnuo, zakačio… To su svi radili. Sada dječak od 11 godina, koji ulazi u pubertet, kome rade hormoni, bio bi optužen za seksualno maltretiranje", kazao je.

 

 

Mnogi ovu njegovu izjavu smatraju problematičnom i tvrde da pokušava normalizovati ovakvo ponašanje.

"Mislila sam da nije moguće da još više mrzim ovog čovjeka", "On treba da zna da su takvi dječaci ostali u najodvratnijem sjećanju djevojčicama koje su dodirivali bez pitanja", "Kakav kreten", "Ja sam mlađi od dotičnog, a dosta stariji od njegovog sina. Kada sam ja bio u tim godinama, nije baš da je to bilo često. Više se govorilo muškom društvu o fantazijama nego što se radilo. Po ovome, djevojčice treba da trpe kojekave prostakluke zato što dječacima rade hormoni", neki su od komentara.

Neki su podsjetili na činjenicu da je Kalinić 2019. razbio glavu navijaču Zvezde prije meča protiv Partizana. On je u Pionir ušao neposredno prije početka meča. Išao je iza vođe Delija Marka Vučkovića, a samo minutu kasnije ušao je u fizički sukob s drugim navijačem Zvezde.

Najprije je proglašen krivim i osuđen na uslovnu kaznu od 10 mjeseci zatvora. Međutim, kasnije ga je Apelacioni sud u Beogradu oslobodio optužbi za nasilničko ponašanje.

Screenshot: YouTube/K1televizija