Suzana Radanović: Smetalo vam je srce, sad ga gledajte na Davidovoj kući

Majka ubijenog mladića Davida Dragičevića, Suzana Radanović objavila je u grupi Pravda za Davida emotivni video uz jasnu poruku:

"400 dana kako tražimo istinu i pravdu za naše ubijeno dijete. Smetalo vam je srce na mjestu na kom ste ga bacili... sada ga gledajte na Davidovoj kući".  

Podsjetimo i to da je nadležna Komunalna policija10. aprila naložila da se sa mjesta stradanja Davida Dragičevića ukloni spomenik koji je izgradila grupa Pravda za Davida, napisao je tada na svom blogu Njegoš Tomić iz grupe Pravda za Davida.

Odluka je komunalne policije provedena u djelo. Pripadnici grupe Pravda za Davida i veliki broja banjolučana ogorčen je ovim postupkom. Dvije posađene dunje su "iščupane" iz zemlje, srce od cvijeća je uklonjeno, ali jedan detalj ostavio je u šoku članove grupe Pravda za Davida.

Na drvetu pored ostavljeno je Davidovo srceOno nije uklonjeno, ali je polomljeno. Ostalo je tako polomljeno srce da visi na drvetu, a članovi grupe "Pravda za Davida" šokirani su ovim detaljem.

Dunje su zasađene kao simbol, jedna simbolizira Istinu, a druga Pravdu, piše Radio Sarajevo.

Podsjećamo, David Dragičević je nestao 18. marta prošle godine u Banjoj Luci, a njegovo beživotno tijelo je pronađeno 24. marta u koritu rijeke Vrbas.

Njegovi posmrtni ostaci su 12. marta ove godine ekshumirani i po zahtjevu roditelja prevezeni i ponovo sahranjeni u Austriji.

Iz grupe "Pravda za Davida" su naveli da i dalje nastavljaju tražiti odgovor na pitanje ko je ubio tog mladića.