'Srce za Krajinu': Donacija medicinske opreme u vrijednosti od 18.813 eura za zdravstvene ustanove na području USK

Gp
“Srce za Krajinu” je neformalna grupa osnovana od strane mladih ljudi sa adresom u Austriji i Njemačkoj.

Grupa je formirana sa ciljem prikupljanja donacija za nabavku respiratora i medicinske opreme za zdravstvene ustanove na području Unsko-sanskog kantona.

Riječ je o kamionu koji dolazi iz Austrije i trebao bi već danas da bude ispred Kantonalne bolnice u Bihaću. Vrijednost donacije koja obuhvata raznovrsnu medicinsku opremu, svjetskog kvaliteta je 18.813 eura. U prilogu članka se nalazi cjelokupni sadržaj te način raspodjele donacije!
 

O čemu je riječ?

 

  1. 83.000 rukavica
  2. 52 vrhunske FFP3 maske sa filterima
  3. 80 rezervnih filtera
  4. 41 pulsioximetar
  5. 1 respirator (Anestezioloski aparat sa dodacima)

i još dosta potrebnih stvari za naše zdravstvene ustanove.

"Ovo je samo prvi dio pomoći koji smo organizovali. Drugi je došao iz Švedske ali njega cemo najaviti i detaljnije pričati o njemu kad podijelimo ovaj iz Austrije. Niko ne treba da misli da će biti oštećen. U ovom prvom krugu DZ Bihać i KB Bihać su dobili malo više pomoći, ali u drugom krugu sve će se izbalansirati. Svi ćete dobiti svjetsku opremu", poručili su iz grupe 'Srce za Krajinu'.

Odgovorna osoba u KB Bihać dužna je po okončanju raspodjele domovima zdravlja, prema naprijed navedenoj specifikaciji, dostaviti informaciju donatoru i dokaz o primitku donacije i okončanju raspodjele na ostale zdravstvene ustanove.