Srebrenica: Zaposleno trideset radnika, među kupcima i Samsung

Novo preduzeće za proizvodnju građevinskih kontejnera “Ekonomik group” u Potočarima kod Srebrenice u radni odnos je primilo 30 radnika metalske struke.

Riječ je o beogradskoj firmi koja je u martu otvorila pogon u Srebrenici i proizvodi višenamjenske kontejnere za tržište Europske unije.

Jedan od vlasnika ove fabrike Bojan Rankić kaže za Srnu da proizvode kancelarijske, magacinske, sanitarne i stambene građevinske kontejnere po želji kupaca i dimenzijama koje traže.

To su privremeni građevinski objekti koji imaju širu upotrebu i mogu se dislocirati sa jedne na drugu lokaciju zavisno od potreba gradilišta. U posljednje vrijeme ovi kontejneri se postavljaju kao privremeni prodajni objekti na prometnim šetalištima i bulevarima da bi se kupcima približili određeni proizvodi”, rekao je Rankić novinarima istakavši da takve kontejnere rade za kompaniju “Samsung”.

ekonomik-kontejneri-srebren-1.jpg - undefined

 

On kaže da su novozaposleni radnici pokazali veliko interesovanje za posao i sticanje novih znanja u proizvodnji, iako je riječ o mladićima od 19 ili 20 godina.

“Zadovoljni smo kako se sve odvija u novom pogonu. Naišli smo na podršku lokalne zajednice i kvalitetnu radnu snagu koja je već savladala proizvodni proces i ti momci već su postali majstori svog posla, što nam uliva sigurnost i pokazuje opravdanost ulaganja u otvaranje ovog pogona u Srebrenici”, kaže Rankić.

Trenutni kapacitet pogona je proizvodnja 60 kontejnera mjesečno, a vlasnici planiraju da uz dalje investiranje i nabavku nove opreme povećaju obim proizvodnje na stotinu kontejnera mjesečno i zaposle još 10 radnika do kraja godine.