Cazinski srednjoškolci promovirali vještine, znanja i talente u sklopu projekta 'Naše znanje-naše bogatstvo'

Sinoć se u Kulturnom centru Cazin održala još jedna u nizu aktivnosti koje sprovode mladi srednjoškolci grada Cazina u okviru projekta „Naše znanje-naše bogatstvo“, a čiju realizaciju su financijski podržali IOM (Međunarodna organizacija za migracije) i Grad Cazin.

Tokom programa u punom Domu kulture, koji je trajao skoro dva sata, posjetioci su mogli uživati u predstavi u izvedbi cazinskih gimnazijalaca, a isto tako i u muzičkim i folklornim tačkama kao i recitacijama koje nikoga nisu ostavile ravnodušnim.

Nakon izuzetno bogate programske priredbe gosti su mogli uživati i u ukusnim delicijama koje su pripremili učenici JU "Druga srednja škola", a koji su na taj način pokazali sve vještine koje posjeduju.

Image

Nakon uspješno provedene akcije prikupljanja knjiga, srednjoškolci su sinoć osim priredbe organizovali i uspješnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Ammara i Davuda Derviševića. Ukupno je prikupljeno 857,30 KM i hrabrim blizancima sigurno će biti od velike pomoći u njihovoj lavovskoj borbi za normalan život.

Još jednom se pokazalo da grad Cazin ima zaista vrijednu i odličnu grupu mladih ljudi kojima samo treba dati šansu da pokažu sve svoje vještine te doprinesu kvalitetnijem životu u rodnom gradu, obogate kulturne događaje te pronađu dovoljno dobre razloge za ostanak u vremenu kada sve više mladih odlazi iz države.