SRPSKI ŠEF DIPLOMATIJE PRIJETI: "Velika Albanija znači krvavi rat na cijelom Balkanu"

Home

SRPSKI ŠEF DIPLOMATIJE PRIJETI: "Velika Albanija znači krvavi rat na cijelom Balkanu"


"Mnogi zaboravljaju da albanski ekstremisti neće samo Srbiju do Niša već i Crnu Goru do Podgorice, Makedoniju do Skoplja i Grčku do Soluna! SAD i EU moraju jasno i glasno da osude pretnje Rame, Tačija, Muslijua i ostalih! Ako to ne urade, biće odgovorni za moguće strašne posledice, kaže Ivica Dačić.

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić upozorava na opasne planove albanskih ekstremista koji, prema njegovim riječima, hoće da cijeli Balkan gurnu u novi, veliki, krvavi rat!

 

Bilo bi bombardovanja

Zamislite samo da je premijer Vučić rekao da mora doći do ujedinjenja Srbije i RS, pa verovatno bi već počele pripreme za novo NATO bombardovanje

Dačić u intervjuu za Informer kaže da je sada već sasvim očigledno da velikom broju Albanaca nije stalo do mira i stabilnosti, već do stvaranja takozvane velike Albanije.

- Videli ste ove nedelje, u samo dva dana su i Edi Rama u Tirani i Hašim Tači u Prištini otvoreno u medijima govorili o spajanju Albanije i Kosova i formiranju zajedničke države. Onda je i Jonuz Musliju u Bujanovcu rekao da toj 'velikoj Albaniji' treba pripojiti jug centralne Srbije, negde sve do Niša! Očigledno, reč je o koordinisanoj, unapred dogovorenoj akciji albanskih ekstremnih političara. Neki, izgleda, procenjuju da je sada pravo vreme da se Srbija i čitav Balkan gurnu u haos. Naravno, ti neki nisu ni Rama, ni Tači, ni Musliju. Njima je neko mnogo moćniji namignuo da rade to što rade...

- Ne znam ja tačno ko je to. Ali očigledno je da se albanski političari osećaju sigurno da neće snositi nikakve posledice zbog svojih ekstremističkih stavova i poziva na nasilno menjanje granica. Pazite, da je bilo ko drugi tako nešto uradio, već bi bilo na desetine najoštrijih saopštenja iz Brisela i Vašingtona. Da je premijer Vučić rekao da mora doći do ujedinjenja srpskih zemalja, Srbije i Republike Srpske, verovatno bi već počele pripreme za novo NATO bombardovanje... Ovako, kad Albanci prete ratom, onda svi ćute, kaže Dačić.

Na pitanje zašto ćute, Dačić kaže:

- Evo, to i ja vas pitam! Ne mogu čudom da se načudim zašto SAD i EU ćute. Pa ove pretnje Albanaca nisu pretnje samo Srbima i samo Srbiji. To su pretnje celom Balkanu. Mnogi zaboravljaju da albanski ekstremisti neće samo Srbiju do Niša već i Crnu Goru do Podgorice, Makedoniju do Skoplja i Grčku do Soluna! Projekat te njihove 'velike Albanije' podrazumeva prekrajanje granica u svim okolnim zemljama! Dakle, ako je neko rešio da koketira sa tom jako opasnom idejom, taj neko mora da računa na jako opasne posledice. Krajnji rezultat projekta 'velike Albanije' lako može da bude novi, veliki i krvavi balkanski rat u kome bi, na kraju, svi izgubili. Stvarno ne znam kom normalnom čoveku je takva i tolika nesreća u interesu?!

 

(Izvor: Slobodna-bosna.ba)

Tagovi
Objavio: Ned, 23/04/2017 - 21:56

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top