Šta čeka Miku Aleksića osumnjičenog za silovanja mladih glumica

.
Miroslav Mika Aleksić, čuveni vlasnik škole glume u Beogradu, koji je priveden sinoć u stanicu policije jer ga je više djevojka prijavilo za silovanje ili seksualno uznemiravanje, među kojima je i glumica Milena Radulović, sutra će biti saslušan u tužilaštvu, a ukoliko se u narednom periodu dokaže da je silovao svoje učenice, prijeti mu do 15 godina zatvora.

Kako saznajemo, Aleksić se tereti da je u vremenskom periodu od 2012. do 2020. godine, u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dvije bile maloljetne. On je priveden jučer, nakon čega mu je određeno zadržavanje, a nakon sutrašnjeg saslušanja u Višem javnom tužilaštvu biće poznato da li će se Aleksić od optužbi braniti sa slobode, ili će mu biti određen pritvor.

Javnost u Srbiji i dalje je u šoku nakon što je osvanula vijest u medijima da je Aleksić, inače istaknuti beogradski profesor, seksualno napastvovao svoje učenice. Njemu se na teret stavlja krivično djelo silovanje zbog čega mu prijeti kazna od 5 do 15 godina zatvora. Ipak, u javnosti se pojavila sumnja koliko je teško dokazati silovanje, uslijed određenog protoka vremena, kao i da li će osumnjičeni profesor uspjeti da izbjegne kaznu.