ŠTA SE DEŠAVA U RTV USK: Otpustaju se višegodišnji saradnici i forsiraju prilozi iz Sane?

Otkako je RTV USK pala u nemilost DF-a USK i SDA USK, stanje u ovom javnom medijskom servisu iz dana u dan se pogoršava. Mnogi uposlenici su u milosti i nemilosti crveno-zelene politike koja želi da u potpunosti ovlada ovim preduzećem. 

Bivši direktor Izet Mustafić se borio i oštro usprotivio tome i zbog toga je morao otići. Ali nije samo to bio jedini Mustafićev "grijeh". Nisu mu mogli oprostiti ni to što je dirnuo njihovog koalicionog partnera Fikreta Abdića i njegove Laburiste koji već godinu i više drže Vladu USK da ne padne. 

Ni to nije sve. Mustafić je kao član Vladine Komisije za utvrđivanje zakonitosti i regularnosti osnivanja i rada BOSNA SEMA škola donedavno poznatije kao Tursko-bosanski koledž u Bihaću, utvrdio niz nepravilnosti i nezakonitosti, o čemu je i RTV USK objavila prilog. To je bila kap koja je prelila čašu jer ljudi koji stoje iza tih škola infiltrirani su u mnoge stranke i strukture kantonalnih institucija: od Ministarstva obrazovanja, Pedagoškog zavoda, Zavoda za zapošljavanje... A neslužbeno saznajemo da djeca pojedinih političara USK, ministara, dekana.. pohađaju te škole od vrtića i osnovnog školovanja do srednjeg.

Kako doznajemo od uposlenika RTV USK, mnogi se odlučuju za napustanje ovog preduzeća i žele ići vani zbog politike koju vode SDA, DF i Laburisti u USK. 

Zadnja informacija koju smo dobili od uposlenika RTV USK, jeste da će prvi nastradati Mirza Sadiković, koji je u RTV USK radio kao honorarni saradnik, a uz njega planiraju otpustiti još nekolicinu ili, kako kaže drugi naš izvor, sve honorarne saradnike.

Iza svega, kaže naš izvor u RTV USK, stoji Asim Kamber koji iza pozadine rukovodi cijelim tim procesom stavljanja RTV USK pod kontrolu samo jedne skupine ljudi. 

Zato i ne čudi sve veći broj priloga iz Sanskog Mosta.