Stanovnici Haitija atentatore zavezali pa krvave vukli kroz grad

asd
Još nisu objavljeni motivi za atentat

Na društvenim medijima osvanuli su videi građana Haitija koji vuku krvave i pretučene bivše kolumbijske vojne plaćenike kroz sirotinjske četvrti Port-au-Princea, optužene za atentat na predsjednika.

Snimka prikazuje kako dvojicu osumnjičenih Kolumbijaca zavezane vuku ulicama. Jedan od muškaraca bio je bez majice i obliven krvlju dok ih građani prate i viču.

Policija je saopštila kako je 26 Kolumbijaca i dvojica američkih državljana bilo uključeno u napad na predsjednika Jovenela Moisea u ranim jutarnjim satima u srijedu, ali nisu objavljeni njihovi motivi za zločin, prenosi "Daily Mail".

Među uhapšenima su James Solages (35) i Joseph Vincent, obojica američki državljani rođeni na Haitiju, koje se na snimkama vidi s još 17 osumnjičenih. Ostali napadači su ili u bijegu ili ubijeni.

Privremeni premijer Claude Joseph, koji bi trebao biti zamijenjen ove sedmice, proglasio je ''vanredno stanje'' i preuzeo vlast u zemlji, što osporava čovjek kojeg je Moise imenovao svojim nasljednikom, Ariel Henry.

Pogledajte VIDEO

Foto: Avaz