U Gračanici građani glasaju za promjene i za bolji život u svojoj državi

Otvorena su 63 redovna glasačka mjesta i jedno glasačko mjesto u odsustvuna području gračaničke općine, kazali su iz Općinskog izborne komisije (OIK).

Otvorena su 63 redovna glasačka mjesta i jedno glasačko mjesto u odsustvu, na području gračaničke općine, kazali su iz Općinskog izborne komisije (OIK). Već u 7 sati građani su krenuli na biračka mjesta, kako bi obavili svoju građansku dužnost, kako bi svojim glasom, sebi, svojoj porodici, svojoj državi, obezbijedili bolji život i bolju budućnosti. 

Ekipa Avaz-a bila je na biračkom mjestu 21 u Mješovitoj srednjoj školiu Gračanici. Na biračkom mjestu br.21 prvi je glasao Gračanlija, penzioner Ešref Halilović. Kaže, poranio je, doći će i ostali članovi njegove porodice da daju glas onima koji će, umjeto bijede i beznađa građanima ove zemlje donijeti život dostojan čovjeka.

Drugi na redu za glasanje je bio Enes Ahmetbašić. I on kaže da je došao, da prije gužve obavi svoju dužnost, da glasa za one koji će donijeti boljitak, jer ovim koji su decenijama vladali i zemlju doveli na začelje bijede i sirmaštva, zemlju iz koje mladi masovno odlaze, više ne vjeruje.