Startala druga generacija BMW-a serije 2 Active Tourer

d

Kada je debitovao 2014. godine, BMW serije 2 Active Tourer izazvao je revoluciju u portfelju BMW proizvoda: vozilo je uspostavilo segment Sports Activity Tourer i bilo je prvi BMW sa pogonom na prednje točkove. 

Svojim prostorno funkcionalnim konceptom, prvom ponudom 3-cilindarskih motora i modernim pogonom na prednje točkove, koji je zadovoljio dinamične zahtjeve modela marke BMW, BMW serije 2 Active Tourer započeo je novu eru za BMW brend .

Serijska proizvodnja druge generacije BMW-a serije 2 Active Tourer počela je u fabrici BMW Grupe u Lajpcigu. Dolazeći na tržište prije skoro sedam godina, BMW serije 2 Active Tourer se dobro etablirao na tržištu od samog početka. Od tada se više od 400.000 kupaca odlučilo za ovaj prostorno funkcionalan i dinamičan koncept vožnje u premium kompakt klasi.

Više od 368.000 njih proizvedeno je u Leipzigu. Model nasljednika sportskog višenamjenskog vozila proizvodi se isključivo u fabrici u Leipzigu.

Dinamičan dizajn i redizajniran enterijer

U dizajnu eksterijera, novom BMW-u serije 2 Active Tourer dat je još sportskiji i samopouzdaniji izgled kroz dinamično rastegnute proporcije i jasan i smanjen dizajn površine.

Druga generacija BMW-a serije 2 Active Tourer nudi potpuno novi osjećaj prostora u unutrašnjosti, koja je temeljno redizajnirana i bazirana je na vodećem BMW iX potpuno električnoj tehnologiji. Konkretno, BMW zakrivljeni displej, plutajući naslon za ruke sa integrisanom kontrolnom pločom i ravna kontrolna tabla odmah privlače pažnju kada pogledate u unutrašnjost novog BMW-a serije 2 Active Tourer. BMW serije 2 Active Tourer je prvi nepotpuno električni model koji ima izgled kokpita kao BMW E-modeli.

Još jedna premijera u BMW-u serije 2 Active Tourer je novi BMW iDrive, koji se po prvi put koristi u modelu u premium kompakt segmentu. Nova generacija iDrive operativnog sistema bazirana je na BMW operativnom sistemu 8. Druga generacija BMW-a serije 2 Active Tourer dizajnirana je i za motore s unutarnjim izgaranjem i za elektrificirane pogone. Samo nekoliko mjeseci nakon lansiranja na tržište, asortiman će biti proširen na dva plug-in hibridna modela u ljeto 2022.

Lansiranje novog BMW-a serije 2 Active Tourer na tržište u Njemačkoj je 26. februara 2022. godine.