Stigao u Hjuston: Trump se sastaje sa žrtvama uragana

Home

Stigao u Hjuston: Trump se sastaje sa žrtvama uragana


Američki predsjednik Donald Tramp posjetio je danas područja u saveznoj državi Teksas ugrožena poplavama izazvanim uraganom Harvi.  

Tramp i njegova supruga Melanija danas su se sastali sa preživjelima poplava i volonterima u Hjustonu nakon čega će otputovati u Lejk Čarls u Luizijani.

Tramp je sutrašnji dan proglasio "Nacionalnim danom molitve" za žrtve uragana Harvi. Trampova administracija je u pismu Kongresu zatražila 7,85 milijardi dolara za pomoć u obnovi razorenih područja.  Harvi je Teksas zahvatio prije sedam dana izazivajući katastrofalne poplave u kojima je poginulo najmanje 47 osoba, a oko 43.000 ljudi je trenutno smješteno u skloništa.

Mještanima pojedinih oblasti dozvoljen je povratak kućama ali nivo nabujale vode i dalje raste u određenim dijelovima. Tramp i njegova supruga Melanija posjetili su Teksas nešto ranije, ali nisu odlazili u zone zahvaćene nepogodom, navodeći da ne žele da ometaju spasilačke napore. Međutim, predsjednik SAD našao se na udaru kritika jer se nije sreo sa žrtvama olujnog nevremena i jer je pažnju usmjerio uglavnom na logistiku a ne na probleme mještana ugroženih područja.

Guverner Teksasa Greg Abot rekao je da će ovoj državi možda biti potrebno više od 125 milijardi dolara za oporavak od uragana.

 

(Izvor:Avaz.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Sat, 02/09/2017 - 20:43

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top