Stiže jaka promjena vremena. Meteoalarm i Estofex izdali upozorenja

as

DANAS će u većini Hrvatske biti pretežno sunčano, no nestabilno. Uz prolazno više oblaka mjestimice je moguće malo kiše ili pljuskovi s grmljavinom, u noći i ujutro uglavnom u središnjim i istočnim predjelima, a poslijepodne i u gorju te na sjevernom Jadranu. 

Navečer i u noći na ponedjeljak sa sjeverozapada stiže jače naoblačenje s kišom i izraženim pljuskovima s grmljavinom, a pritom je moguće i lokalno nevrijeme, prognozira DHMZ. 

Vjetar slab, ponegdje do umjeren sjeveroistočni i istočni, a na Jadranu jugozapadni i južni, u Dalmaciji i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, na Jadranu od 19 do 24, a najviša dnevna većinom od 28 do 33 °C, u unutrašnjosti Dalmacije i malo viša.

Upozorenja Meteoalarma i Estofexa

Meteoalarm je za danas i sutra izdao žuto upozorenje za kopnenu Hrvatsku. Najavljuju izražene pljuskove s grmljavinom, osobito u noći i ujutro te ponovno poslijepodne. "Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", stoji u upozorenju Metoalarma.

Smirivanje se ne očekuje niti sutra kada je na snazi narančasto upozorenje za sjeverne dijelove Hrvatske, a žuto za Karlovačku regiju i Kvarner.