Sindikat policije USK: Štrajk upozorenja danas od 11-13h

Sindikat policije Unsko-sanskog kantona donio je odluku da danas održi dvosatni štrajk upozorenja u periodu od 11 do 13 sati, zbog toga što Vlada USK nije pristala na ispunjenje njihovih zahtjeva. Naime, Sindikat policije USK 08. januara uputio je svoje zahtjeve Vladi USK, koja je nakon toga formirala pregovarački tim ali konkretni dogovori do danas nisu postignuti.

Prema riječima Seada Aldžića, predsjednika Skupštine Sindikata policije USK zahtjevi policije odnose se na povećanje plata svih uposlenih u MUP USK, isplatu naknada koje nemaju karakter plate, te nabavku zaštitne opreme za rad s migrantima.

S obzirom na migrantsku krizu i sve druge otežavajuće okolnosti s kojima se policija danas suočava u obavljanju svoga posla, Sindikat policije USK je mišljenja da su njihovi zahtjevi opravdani a stavljeni su i u neravnopravan položaj u odnosu na druge budžetske korisnike u Kantonu ali i kolege u ostalim kantonima na području FBiH, prenosi USN.ba.

Štrajk upozorenja Sindikat policije USK će realizirati samo danas od 11-13h, a ukoliko u narednim danima ne dođe do novih pregovora sa Vladom USK najavljuju radikalnije mjere poput održavanja javnih protesta pred zgradama Vlade i Skupštine USK kao i u konačnici stupanje u generalni štrajk.