Strava u Bihaću: Suspendiran profesor Medicinske škole u Bihaću zbog zadovoljavanja pohote

Tužilaštvo Unsko–sanskog kantona podiglo je optužnicu protiv E. M., nastavnika biologije, zbog zadovoljavanja pohote pred djetetom, saznaje Avaz.ba.

E. M. je bio i profesor u Srednjoj medicinskoj školi u Bihaću, ali je, kako nam je potvrdila direktorica ove škole Aida Alijagić, suspendiran.

"- Dobili smo dopis od Ministarstva obrazovanja USK da ga suspendiramo jer je podignuta optužnica protiv njega zbog zadovoljavanja pohote pred djetetom, dakle, pred njegovom kćerkom" – potvrdila je direktorica škole informaciju, piše Avaz.ba.

Također, saznajemo da je E. M. rekao da mu njegova supruga namješta pedofiliju i da on to nije radio.

"- To su njihove privatne stvari, mi smo postupili prema nalogu Ministarstva i neka nadležne institucije rade svoj posao" – dodala je direktorica Alijagić.

E.M. predaje i u Osnovnoj školi „Prekunje“ u mjestu Ripač.

I nije suspendiran.

USKinfo.ba je kontaktirao Srednju medicinsku školu Bihać nekoliko puta u posljednjih sat vremena, ali nismo dobili potvrdu informacija koje je prenio Avaz.ba.

Naime, direktorica se u trenucima našeg poziva nije nalazila u školi, a sekretar nam je potvrdio da imaju uposlenika ovih inicijala koji predaje biologiju.