Stravičan slučaj u Banjoj Luci: Optužen za seksualno zlostavljanje 14-godišnje kćerke

Banjalučko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv 36-godišnjeg muškarca zbog seksualnog zlostavljanja 14-godišnje kćerke.

Kako saznajemo, njemu se na teret stavlja da je počinio krivično djelo obljuba nad djetetom mlađim od 15 godina za koje je Krivičnim zakonom Republike Srpske zaprijećena kazna od pet do 15 godina zatvora.

Podsjećamo, radi se o slučaju koji je u martu ove godine šokirao Banju Luku. Tada su, naime, u javnost isplivali detalji šokantnog zlostavljanja, a slučaj je otkriven nakon što se djevojčica povjerila prijateljicama u školi. Navodno su razgovarale o temi seksualnog obrazovanja učenika kada je ona odlučila da se povjeri drugaricama, prenosi Oslobođenje.ba.

Kako smo već pisali, ona je drugaricama ispričala da je imala seksualne odnose sa ocem, što je njih šokiralo, nakon čega su je savjetovale da to prijavi i zatraži pomoć. Nakon prijave osumnjičeni nije bio dostupan istražnim organima jer se nalazio u Hrvatskoj, te je za njim raspisana potjernica, ali je uhapšen 24. marta.