Stravična nesreća u Austriji: Ljekari se bore za život radnika iz BiH

Austrijski mediji danas su izvijestili o stravičnoj nesreći koja se desila u subotu 10. augusta u Laxenburgu (Donja Austrija).

Tog dana je radnik iz BiH došao u prostor firme u kojoj je radio kako bi slobodan dan iskoristio za popravku svog traktora. Nakon što je završio posao, odlučio je zamijeniti i neispravni senzor zračnog ovjesa kamiona u vlasništvu kompanije. 

Pokrenuo je motor i podigao karoseriju kamiona kako bi mogao pristupiti senzoru. Ubrzo je ponovo ugasio motor. Obično za ovaj posao treba koristiti hidrauličnu dizalicu ili drugi alat za osiguranje podignute karoserije kamiona…

Kada je u radni krug došao još jedan zaposlenik kompanije, iznenada je čuo glasan prasak. Drugi radnik zatekao je stravičan prizor: Glava i prsa njegovog bosanskog kolege bili su zarobljeni između gume i karoserije kamiona!

Na mjesto nesreće stigle su spasilačke ekipe, oslobodile radnika iz BiH, a pripadnici hitne pomoći iz Mödlinga uspjeli su ga oživjeti.

Radnik iz BiH je s povredama opasnim po život prebačen u bolnicu spasilačkim helikopterom Christophorus 3 austrijskog automobilskog kluba ÖAMTC. Slučaj je prijavljen i nadležnoj inspekciji rada.