STRAVIČNO: Poznati sportista zapalio svoju porodicu, troje djece izgorjelo, majka preminula

slika
Troje djece izgorjelo je u automobilu kojeg je, kako se sumnja, zapalio njihov otac, nekadašnji ragbista iz Australije Rowan Charles Baxter (42), prenose australski mediji.

Od posljedica požara u bolnici u Brisbaneu je preminula i majka djece, Hannah Baxter (31), gdje je dovezena u kritičnom stanju.

Otac je, kako se sumnja, potom izašao iz automobila, i umro na ulici nakon što se izbo u stomak.

Sve se desilo u ulici Raven na Camp Hillu, prenosi Radiosarajevo.

Prema pisanjima medija, majka je iskočila iz vozila i vikala „polio me je benzinom“.

Policija Queenslanda stigla je na mjesto događaja oko 8.30 ujutro po lokalnom vremenu, gdje su troje djece u dobi od šest, četiri i tri godine pronašli mrtve u vozilu, piše ABC.net.

Policija je saopćila da su preliminarne istrage pokazale da je majka upravljala automobilom, a otac bio na suvozačevom mjestu.

Detektiv inspektor Mark Thompson rekao je da je gospođa Baxter odvedena u bolnicu s kritičnim povredama, uključujući opekotine.

„To je strašan prizor“, rekao je, i dodao za ABC da zasada nije tačno utvrđeno kako je došlo do požara.

Neprimjereno je da sada kažemo da li je to ubistvo ili tragična nesreća. Istražujemo šta se tačno dogodilo danas“, kazao je.

Medicinsko osoblje moralo se pobrinuti i za prolaznika koji se pokušao približiti automobilu kako bi spasio djecu. Zadobio je opekotine po licu.

Bivši ragbista je navodno vodio bitku sa suprugom za skrbništvo djece, navodi australski Courier.

Komšije su se počele opraštati od dječice postavljajućči igračke kod njihove kuće