Studenti Ekonomskog fakulteta u Bihaću žele javnosti približiti prirodne ljepote našeg kantona

.

 

Sad već tradicionalna Sedmica turizma Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Bihaću, kao i svake, bit će organizovana i ove godine. Studenti prve godine, na čelu sa profesoricom doc.dr. Elvirom Ćatić-Kajtazović u okviru kolegija Osnovi menadžmenta pripremaju program koji će se prvenstveno odnositi na predstavljanje našim građanima svih čari i ljepota koje možemo pronaći pod okriljem našeg Unsko-sanskog kantona.

Sedmica turizma predstavlja virtuelni turistički vodič čija svrha jeste da javnosti približi prirodne ljepote Unsko-sanskog kantona, predstavljanje prirodnog potencijala, turističke atrakcije i aktivnosti kao i destinacije za odmor i relaksaciju. Da bismo iskoristili svoje slobodno vrijeme, uživali, provodeći ga sa svojim najmilijima nije potrebno ići, ne izvan granica naše države Bosne i Hercegovine, nego nije potrebno čak ni izvan granica našeg kantona.

Zato smo mi, studenti prve godine, tu da bismo vas putem online platforme proveli kroz pomenute atrakcije Unsko-sanskog kantona, a samim tim vam možda i pomogli prilikom izbora destinacije za odmor.

Cilj Sedmice turizma jeste isključivo da studenti svoju teoriju, odnosno znanja koja su stekli pretvore u praksu, te da ih na taj način i prošire i uz to nezaboravno druženje koje imaju sa svojim kolegama.

Stoga vas pozivamo da pođete s nama kroz sedmičnu avanturu koja će se održati prema sljedećem rasporedu:

30.05. Otvaranje Sedmice turizma-Kulturološke znamenitosti; 31.05. Prirodne ljepote; 01.06. Gastronomija i tradicija; 02.06. Turističke aktivnosti i statistički podaci o turizmu, čime bismo i završili ovu malu avanturu.

Ako želite da budete dio nezaboravne zabave, proširite svoja znanja i da nas na taj način podržite savjetujemo vam da ovaj događaj ne propustite.

Foto: Cazin.net