Studenti Ekonomskog fakulteta u narednom periodu provest će anketiranje svojih građana na temu„Mjerenje zadovoljstva građana uslugama koje Grad Bihać pruža“

BIHAĆ
Grad Bihać u narednom periodu provest će anketiranje svojih građana na temu „Mjerenje zadovoljstva građana uslugama koje Grad Bihać pruža“.

U cilju nezavisnog, kvalitetnog i efikasnog provođenje ove ankete, formiran je nezavisni tim kojeg čine studenti Ekonomskog fakulteta u Bihaću.

Anketiranje građana Bihaća provodi se već četvrtu godinu za redom, kao aktivnost unutar projekta Općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG), a u cilju procjene stepena zadovoljstva građana administrativnim i komunalnim uslugama u jedinici lokalne samouprave.

Rezultati provedene ankete daće smjernice menadžmentu gradske uprave i javnim preduzećima ka poboljšanju kvaliteta svojih usluga prema građanima. Anketa sadrži 27 pitanja i biće provedena metodom slučajnog uzorka na terenu.

Ispitivanje javnog mnijenja provešće se na uzorku od 400 građana, a građani će između ostalog biti pitani o kvaliteti vodosnabdijevanja, održavanju čistoće u gradu, održavanju lokalnih puteva, radu resornih službi u gradskoj upravi, uslugama u šalter sali, o tome da li je uprava transparentna i koliko, o kulturnim i sportskim manifestacijama u gradu i slično.