ŠTURLIĆ: Održano predavanje za žene na temu: „Karcinom grlića maternice“

U nedjelju 08.04.2018. godine u MZ Šturlić održano je predavanje na temu; „Karcinom grlića maternice“. Uz stručno predavanje doktorice ginekologije i akušerstva Vedine Dervišević sve prisutne žene mogle su čuti zanimljiva istraživanja u svijetu ali i kod nas.

Da je karcinom prisutan blizu nas pokazuju i pokazatelji s područja našeg Kantona. U svom izlaganju doktorica Vedina podcrtava da je svaka žena dužna i obavezna jednom godišnje uraditi papa test, kako bi na vrijeme spriječila oboljenja koja su danas prisutna, u svijetu, a nažalost i kod nas. Cilj predavanja jeste dokučiti ženama problem, simptome, načini kako spriječiti dobivanje ove zloćudne bolesti. Na kraju svog izlaganja, u opuštenoj atmosferi uslijedila su pitanja i međusobna razmjena mišljenja, ali i savjeta od stručne osobe.

Pored predavanja, organizatorice su nastavile druženje sa ženama uz domaćinsku atmosferu, a jedna od organizatorica Sabina Dervišević se zahvaljuje svim ženama na odvojenom vremenu i dolasku, kao i osoblju škole koji uvijek daju svom doprinos u organizaciji, i poručuje da uskoro slijede nove aktivnosti iz MZ Šturlić.