Šuhret Fazlić sazvao press konfereciju: "Ne jurišamo na Kanton zadužujući Grad, nego vraćajući dugove, ja plaćam projekte na kojima su oni 2014. uzimali glasove!"

Povodom sve učestalijih glasina koje šire njegovi politički suparnici, Šuhret Fazlić, gradonačelnik Grada Bihaća je danas sazvao press konfereciju kako bi činjenicama i ciframa prezentirali strukturu 10 miliona KM vraćenih dugovanja Grada Bihaća, zatim milionske projekte koje je Grad Bihać realizirao vlastitim i donatorskim sredstvima u protekle dvije godine ili su u toku.

Otvarali su puteve, sjekli vrpce, slikali se i ništa od toga nisu plaćali. Ova Gradska administracija sada plaća sve te projekte, vraća dugove i ne zadužuje Grad dodatno u svrhu izbora, kao što su oni radili, dok nas oni optužuju da ništa ne radimo.

Gospodo, dvije godine su premalo da bi se ispravila sva nepravda koju vi dvije decenije činite prema našem Gradu!

„Ako su građani Bihaća tada glasali za njih zbog toga, prevarili su se i pozivamo ih da sada glasaju za nas, jer mi plaćamo te projekte. Oni su 2014. godine sjekli vrpce ali ništa nisu plaćali. Sada bi mi trebali kako koji od tih projekata platimo ići ponovo slikati se i rezati vrpce. Mi to ne radimo, nećemo raditi i ne jurišamo na vlast zadužujući grad, nego vraćajući dugove“ – rekao je Šuhret Fazlić.

U nastavku pogledajte video sa press konferencije