Sukob iz Bihaća dvojice mladića je dublji nego se mislilo...

bulic

U četvrtak 11. aprila, u centru Bihaća se desio pokušaj ubistva Arnela Bulića (22), a njega je izbo Taib Kurtović (20).

Kako je Crna Hronika već pisala, policiji je slučaj dojavljen iz Kantonalne bolnice u Bihaću, a kada su prijatelji doveli teško povrijeđenog Arnela Bulića.

Prema informacijama kojim imamo iz dobro obaviještenog izvora, policija je odmah znala ko je osumnjičeni. Bio je to Taib Kurtović, koji je uhapšen nedugo nakon napada u porodičnoj kući.

Potvrđena nam je i informacija da su Bulić i Kurtović od ranije u sukobu, a kako saznajemo, sukob je mnogo dublji i osim njih dvojice u svemu su učestvovale i kriminalne grupe sa područja Bihaća, a neki od njih su nedavno uhapšeni u akciji FUP-a.

Navodno je prvi sukob Bulića i Kurtovića krenuo zbog kokaina, a kada je Kurtović “izašao iz posla”, tada su nastali navodni novčani dugovi.

Kako saznaje Crna Hronika, sav sukob je nastao zbog 5.000 KM, za koje je Bulić tvrdio da mu Kurtović duguje.

Kurtović mu to nije htio isplatiti, jer, prema njegovom mišljenju, nije ni bio dužan, te je nakon toga krenuo sukob.

Bulić, koji je naš kickboxer, je nekoliko puta pretukao Kurtovića, a navodno je sve zabilježeno i videosnimcima. Sve je prijavljeno i u MUP USK.

Sukob je eskalirao u četvrtak, kada je Kurtović Buliću hladnim oružjem nanio teške tjelesne povrede.

Prema informacijama koje imamo, Buliću su se borili za život, trenutno je njegovo zdravstveno stanje bolje, ali još uvijek neizvjesno.

Podsjetimo i to da je Taibov otac opasni bihaćki momak Nedžad Kurtović Nedži. On je poznat po procesu koji je vođen protiv bivšeg komesara Policije Unsko-sanskog kantona Rame Brkića. Kurtović se tada dovodio u vezu sa dilanjem droge u ovom kantonu, a on je tada status optuženog zamijenio statusom glavnog svjedoka.