Sumnjivi poslovi Putinove bivše žene: Zarađuje na ljudima koji se dave u dugovima

Bivša supruga Vladimira Putina Ljudmila je suvlasnik jedne od najvećih ruskih mikrofinansijskih kompanija “KarMani”, piše u izvještaju sajta Sobesednik. A to je postigla na veoma sumnjiv način

Sajt navodi da je Ljudmila Škrebnjova (djevojačko prezime Ljudmile Putin) vlasnica kompanije “Interservis” koja je 2018. godine preko jedne od firmi u njenom vlasništvu “Meridijan” kupila sedam odsto dionica ofšor kompanije sa sjedištem na Kipru koja je vlasnik “KarMani”.

Osim što je u šemu umešana ofšor kompanija, sumnjivo je i to što je “KarMani” tek tada počeo da dobro posluje.

Za ovu kompaniju se navodi da joj je dramatično poraslo bogatstvo nakon što ju je Škrebnjova kupila prošle godine.

“KarMani”, koji ima kancelarije širom Rusije, prihvata vozila klijenata kao garanciju za dobijanje kredita je sada šesti po veličini ruski davalac mirko kredita, a početkom 2019. godine objavio je rekordni profit.

Istraživački sajt “Sobesednik” optužio je Škrebnjovu (61) da zarađuje na ljudima koji se “dave u dugovima”.
Kako su ranije pisali ruski mediji, Škrebnjova preko kompanije “Interservis” ima u svom vlasništvu i veliku palatu – istorijsku zgradu u Moskvi, pa i preko iznajmljivanja ove palate raznim firmama zarađuje velike pare.

Inače, Ljudmila Putin je, otkako se razvela od Putina 2014. godine, dva puta mjenjala ime, a postoje indicije da se preudala, ali to nije potvrđeno.

Liudmila je najprije vratila prezime Škrebnjov, svoje djevojačko. To indirektno potvrđuju i osnivački dokumenti kompanije „Intererservis“, koju je dugo vodila Olga Comajeva, Putinova mlađa sestra. Od 17. septembra 2014. godine, jedina vlasnica kompanije bila je Ljudmila Aleksandrovna Škrebnjova.

Od 1998. godine Ekaterina Škrebnjova, majka Ljudmile Putin, bila je vlasnik jednog stana. U julu 2015. godine, pravom nasljedstva, taj stan je prenesen sestri Ljudmile Putin. U septembru je Ljudmila Aleksandrovna Očeretnaja preuzela stan, a njeno ime, djevojačko prezime, datum i mjesto rođenja podudaraju sa podacima o Ljudmili Putin.

Otkud joj dakle to prezime Očeretnaja? Kako piše Interlokutor, Ljudmila se 2015. godine ponovo udala i to za tajkuna Artura Očeretnija. Međutim, ova informacija nikad nije potvrđena.

Ljudmila je u braku sa prvim čovjekom Rusije provela više od 30 godina, i sa njim ima dvije kćerke.