Vlada rodbine: Suprug zastupnice A-SDA u Skupštini ZDK imenovan za ministra

Nakon što je sin zastupnika A-SDA u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Rame Isaka imenovan za ministra u kantonalnoj vladi procurile su informacije da je i suprug zastupnice A-SDA Amre Jupić imenovan za ministra u Vladi Zeničko-dobojskog kantona.

Zastupnik A-SDA u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Ramo Isak nije vidio ništa sporno u tome da se za ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK imenuje njegov sin Arnel Isak. 
 

Adnan Jupić (Foto: Klix.ba)

Bosanskohercegovački, ali i regionalni mediji od jučer ismijavaju imenovanje Arnela Isaka, poznatijeg kao Arnel KingShisha, zbog njegovih ranijih klipova na YouTubeu u kojim promoviše konzumiranje nargile. 

Istim principom "da izvršna vlast ostane u krugu prododice" vodila se i druga zastupnika A-SDA u Skupštini ZDK Amra Jupić, čiji je suprug Adnan Jupić na jučerašnjoj sjednici imenovan za ministra zdravstva u Vladi ZDK. 
 

Arnel Isak, ministar (Foto: Klix.ba)

Tako će Arnel Isak, širim narodnim masama poznatiji kao KingShisha, i Adnan Jupić predlagati zakone i ostale akte svojim najbližima, odnosno ocu i supruzi. 

Ovo je jedan od jedinstvenih primjera načina funkcionisanja bosanskohercegovačkog političkog sistema u kojem se političari trude vlast održati u krugu porodice, prenosi Klix.ba.