“Suprugu ubio na stubištu, pa pucao sebi u glavu i pao preko nje”

Jutros se u Dubrovniku dogodilo dvostruko ubistvo i samoubistvo.

“Utvrđen je identitet osoba koje su rano jutros u beživotnom stanju pronađene u stanu u ulici Prijeko, u Dubrovniku. Radi se o dvije muške osobe u dobi od 64 i 77 godina te jednoj ženskoj osobi u dobi od 53 godine. Utvrđeno je da je smrt nastupila nasilnim putem. Ranjena osoba, prevezena u dubrovačku bolnicu, je 74-godišnja žena”, stoji u saopštenju policije od ranije.

Kako javlja Index.hr, razlog dvostrukog ubistva i samoubistva leži u porodičnim razmiricama.

Ubica, kojeg dubrovački mediji spominju kao dugogodišnjeg pomorca, a identificiraju kao I. B., ubio je punca M. T. pa suprugu L. B., a onda je presudio sebi.

Prvo je pucao u 74-godišnju punicu K.T.. Nju je ranio, a ona se uspjela spasiti tako što se zaključala u jednu sobu u stanu koji se nalazi na drugom spratu i otamo zvala policiju.

Potom je ubio punca. U međuvremenu je njegova supruga istrčala van dozivajući pomoć.

Krenuo je za njom i ubio je na stubištu. Odmah potom je presudio i sebi, najvjerovatnije hicem u glavu. Pao je na nju, a tako ih je našla i policija.

Navodno je riječ o muškarcu koji je već ranije imao dosta problema sa zakonom, a na to su se nadovezali veliki obiteljski problemi.

U stanu ih je bilo četvero, a preživjela je 74-godišnja punica koja je iz sobe zvala policiju. Nju je ranio u nogu, a preživjela je jer se ubiica nije ni vraćao po nju.