Sušić: Znam kome je od Zmajeva sada najteže

sušić
Safet Sušić. Kada se spomene njegovo ime, mnogi iz respekta ustanu. Ne zbog toga što je jedini nogometni selektor koji je odveo reprezentaciju Bosne i Hercegovine, već iz poštovanja prema jednom od najvećih nogometnih velikana naše zemlje.

 

Pape je u Francuskoj pratio dešavanja u baražu za Europsko prvenstvo. U svom domu je pored malih skrana posmatrao dva duela - meč s Grbavice između BiH i Sjeverne Irske te onaj koji se igrao u Norveškoj, na Ullevaal stadionu, na kojem je Srbija izborila plasman u finale doigravanja za Euro.

"Šta kazati nakon još jednog neuspjeha? Bolje je da šutim, jer ne bi bilo primjereno da iz daljine komentiram. Uz sve to, nisam gledao ni cijelu utakmicu sa Grbavice, jer sam našao jedan TV kanal koji je naizmjenično se uključivao u ove dvije utakmice. Što se tiče Bosne  i Hercegovine, vidio sam golove, šanse koje su bili, pa i te kobne penale, koji su uvijek bili lutrija", kaže Safet Sušić za Radiosarajevo.ba.

Pape, kakav je bio na terenu, takav je i van njega - profesionalac.

Prečka Pjanića, šansa Džeke...

"Nismo loše igrali... Bilo je tu dobrih momenata, posebno nakon gola koji smo postigli. Šteta je samo što i drugi gol nismo dali, tada bi, vjerujem, priča bila završena. Onako, Sjeverni Irci su se vratili tim golom, kasnije smo imali onu prečku preko Pjanića, pa sjajne šanse Krunića i Džeke. No, nismo postigli taj gol. Kod penala jedan momenat odlučuje i to je to. ostali smo bez Europskog prvenstva", nastavio je Sušić.

Zanimalo nas je da malo analizira igru koju je postavio selektor Duško Bajević. Mi smo stekli utisak da smo se povukli naglo, odmah na početku drugog dijela, kada su gosti i došli do izjednačenja od 1:1.

 Džeku, Pjanića i Šehića, od svih igrača koji su sinoć igrali. Ne bih htio govoriti da li bi se mogla sastaviti bolja ekipa. ne bi to bili fer, da kao, nešto, pametujem odavde iz Pariza", nastavlja nam govoriti Pape u jednom dahu. 

Čekati novu šansu

"Znam da je Dušku, Edinu, Miralemu i ostalim igračima sada najteže, nisu spavali cijelu noć, vrtjeli su film da li je moglo biti drugačije. Velika je šteta što nismo pobijedili. Ponovo bismo igrali kod kuće, došla bi ta Slovačka od koje smo ako ne bolji, onda ravnopravni i ukazala bi se prilika da nakon Svjetskog prvenstva, odemo i na Euro. Ovako, čekat ćemo novu šansu", kazao je Safet Sušić za Radiosarajevo.ba iz Pariza, najbolji igrač BiH svih vremena i drugi najbolji igrač PSG-a u historiji.