Održan tradicionalni godišnji susret cazinskih privrednika s gradonačelnikom

Stalna i otvorena komunikacija s domaćim privrednicima i obrtnicima već duži niz godina je redovna praksa u radu gradonačelnika Cazina, a dio te prakse je i tradicionalni godišnji prijem za privrednike.

Sumiranje poslovnih rezultata godine na isteku, kao i planovi za narednu godinu, teme su o kojima se i ovog puta razgovaralo.

- „Zajedno smo napravili velike iskorake i danas sa zadovoljstvom možemo potvrditi da se Cazin posljednjih godina transformisao u jednu napredniju i daleko razvijeniju sredinu. Smatram da nam je to sada najsigurniji temelj za dalji nastavak ekonomskog i privrednog razvoja kakav svi priželjkujemo i kakav i jeste naš konačni cilj. S obzirom na potencijale koje imamo, na povjerenje koje  smo međusobno izgradili, iskustva koja smo stekli, kao i odlučnost i pozitivnu energiju, koje nam ne nedostaje, možemo nastaviti u istom pravcu. Vrata moga kabineta, kao i gradskih službi, uvijek su otvorena za sve vas i sve projekte koji jačaju i grade naš Cazin, kanton i u konačnici domovinu“, istaknuo je gradonačelnik Nermin Ogrešević.

Prijemu je prisustvovao i premijer Vlade Unsko-sanskog kantona, Mustafa Ružnić, koji se, obraćajući se cazinskim privrednicima, osvrnuo na sve ono što je u protekloj godini učinila Vlada kantona po pitanju podrške domaćoj privredi.

- „Suočeni smo s brojnim različitim izazovima u radu, ali razvoj, privreda i jačanje domaćih kapaciteta su naši primarni ciljevi kojima smo također posvećeni. Vlada kantona osigurala je značajna sredstva kroz različite programe i projekte podrške mladim poduzetnicima i svakodnevno smo fokusirani na sve oblike podrške našim privrednicima. Vjerujem da ćemo u narednoj godini uspjeti učiniti još veće iskorake jer ekonomski napredak predstavlja ključ uspjeha na svim ostalim poljima“, naglasio je premijer Ružnić.

Uz prigodne teme, te zajedničku ocjenu da su svi spremni za nove poslovne izazove, cazinski privrednici su nastavili druženje uz zajedničke dobre želje za novu 2020. godinu.