Susret Pereza i Muse na sjajan način oslikava odnos predsjednika Reala prema svojim igračima

dzanan
U jednoj od dramatičnijih serija za Final Four Real Madrid je sa 3:2 u pobjedama izbacio Partizan te će imati priliku u Kaunasu da se popne na evropski tron. Jednu od ključnih figura u odlučujućem meču imao je bh. reprezentativac Džanan Musa.

 

eta utakmica serije je bila itekako zanimljiva, baš kao i prethodne četiri. Kraljevi su uspjeli nadoknaditi -16 te trijumfovati rezultatom 98:94.

Jedan od najboljih pojedinaca na meču bio je Džanan Musa koji je sa 20 poena odigrao svoj najbolji meč u seriji.

"Osjećaj je nevjerojatan. Ovo je prvi put u mom životu da se nešto ovakvo desi. Ovo mi je prva sezona u Real Madridu, bili smo sa 2:0 u nokdaunu., bili smo sada u minusu -16. Znali smo da je Partizan sjajan tim."

"Čestitam mojim momcima i saigračima. Nisam nikada vidio navijače ovako zagrijane i da prave ovakvu atmosferu. Nadam se da će nastaviti da nas prate ovako i u ostatku sezone", bila je Musina prva reakcija.

Nakon završene utakmice uslijedilo je veliko slavlje, a u svlačionicu je kako bi čestitao košarkašima na uspjehu ušao i Florentino Perez.

Posebno je bio dojmljiv susret i zagrljaj sa Musom koji na neki način najbolji oslikava kakav odnos čuveni lider Kraljeva ima sa svojim igralima, bilo fudbalskim bilo košarkaškim.

Musa i Perez su tom prilikom razmijenili i nekoliko riječi što je jasan znak njihovog odnosa, ali i međusobnog poštovanja.

Španski biznismen koji je u martu proslavio 67. rođendan je sigurno jedan od namoćnijih ljudi u svijetu sprota i sigurno predstavlja ogroman autoritet i sva na njega gledaju sa velikom dozom respekta.

Inače, Musi je ovo prva sezona u kraljevskom dresu te je za kratko vrijeme izrastao u jednog od lidera na parketu te se može reći da je prelazak među Kraljeve puni pogodak za 24-godišnjaka.

U polufinalnom duelu Final Foura Real Madrid će igrati protiv Barcelone. Drugi polufinalni par čine Monaco - Olympiacos. Završni turnir se igra od 19. do 21. maja u Kaunasu.