Sutra defile cazinskih maturanata uz niz atraktivnih sadržaja

Maturanti cazinske Gimnazije, Prve i Druge srednje škole te Medrese „Džemaluddin Čaušević“ sutra u Cazinu obilježavaju svoj zajednički dan. Svečani defile polazi u 16 sati s lokacije „most kod srednje škole“ odakle će svi maturanti krenuti ka centru grada. Po dolasku na Trg Alije Izetbegovića počinje tradicionalna zabava uz Aquarius band, a program dešavanja na platou ispred stare Gimnazije počet će već od 14 sati.

Naime, sve srednje škole u saradnji s gradskom upravom organiziraju svojevrstan sajam srednjih škola odnosno prezentaciju svega onog što nude svojim budućim učenicima. Tako je program od 14 sati namijenjen, prije svega, učenicima devetih razreda osnovnih škola ali i svim ostalim građanima. Polaznici frizerske škole sutra će, svim posjetiocima koji to požele, raditi frizure, šišanja i uređivanja. Limari i bravari će na licu mjesta izrađivati različite predmete od željeza i drugih metala, a tekstilci planiraju pokazati najatraktivnije tehnike šivanja i krojenja. Tu su i auto-mehaničari koji će takođe, pokazati praktičan rad, kao i saobraćajci. Učenici kuharskog i ugostiteljskog smjera neće biti ništa manje atraktivni zbog toga što će i ove godine na Trgu peći palačinke, izrađivati kanape sendviče i pokazati sve o čemu uče u svojoj školi. Sve srednje škole predstaviće svoje kapacitete, dijeliti promotivne materijale i odgovarati na sva pitanja svojih budućih učenika, njihovih roditelja i svih ostalih posjetilaca.   

Sutrašnji dan u Cazinu biće dakle, pravi dan mladih i na njemu se već od 14 sati očekuju učenici devetih razreda iz svih osnovnih škola s područja Grada.

575 maturanata cazinskih srednjih škola od 16 sati obilježavaju zajednički dan svoje generacije u svome Gradu koji sedmu godinu zaredom organizira, sada već tradicionalni, defile maturanata.