SUTRA PROTESTI ISPRED SEDRE: Mještani Ostrošca protiv smještaja migranata u hotel

Koordinator Vijeća građana USK, Bajrić Senad, najavio je za sutra proteste mještana MZ Ostrožac ispred hotela Sedra, kako bi iskazali svoje protivljenje da se migranti izmjeste u kompleks hotela "Sedra".

Saopćenje i poziv građanima prenosimo u cijelosti:

"Kao kordinator Vijeća građana USK pozivam građane i medije sutra na proteste MZ Ostrožac za sutra 6. juna sa početkom u 11 sati ispred hotela Sedra da se okupimo kao građani i da iskažemo svoje protivljenje da se migranti i izbjeglice smjeste u kompleks hotela Sedra kako je najavio ministar sigurnosti Dragan Mektić", navodi se u pozivu.

Iz Vijeća građana USK-a poručuju da je vlasnik hotela Sedra Halil Bajramović, koji to prezentira javnosti kao humani svoj gest, iako je poručuju pozadina drugačija.

"Ustvari radi se o iznajmljivanju hotela Sedra za 35.000 eura mjesečno. Nemamo kao građani ništa protiv bilo čijeg humanog rada za novac ali privatno iznajmljivati jedan hotel smješten uz najljepši dio rijeke Une i turističkog naselja je van svake pameti. Postoje društveno državni kapaciteti kao što su kasarne i tome slično kao sigurni i ograđeni objekti i neka se tamo uz državnu kontrolu smještaju ti unesrećeni ljudi. Naravno ovo sve od strane Mektića ministra ne bi tako sve glatko prošlo i proteklo sa ovakvom sramnom odlukom sa višeg nivoa vlasti da gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić nije na ovom bio isključiv i inzistirao kao rješenje kroz novac", stoji u saopćenju za javnost.

 

senad