Sutra skup podrške generalu Dudakoviću i ostalima

Samir Petrović, dobitnik najvišeg ratnog priznanja  "Zlatnom ljljan" Armije RBiH organizovao je miting podrške generalu Dudakoviću i ostalim pripadnicima Petog korpusa koji će se održati u Sarajevu u petak 04.05.2028. godine.

Skup podrške održat će se na Trgu Baščaršije sa početkom u 14:15 sati, što je potvrđeno na održanoj press-konferenciji.

Samir Petrović putem društvenih mreža prije dva dana obratio se svim građanima Sarajeva, a njegov poziv prenosimo u cijelosti:

"Ja Samir Petrović, rođen 1973. godine u Sarajevu, pripadnik Armije RBiH od 05.04.1992. godine i odlikovan najvišim ratnim priznanjem naše Armije, pozivam vas da damo podršku generalu Dudakoviću i njegovim saborcima. Ja ne mogu i neću više da ćutim. Ovih dana na ulicama glavnog grada naše domovine Sarajeva koji je preživio najdužu opsadu u historiji ratovanja, moji saborci, patriote i građani me pitaju "Kada će Sarajevo svom generalu Dudakoviću održati miting podrške?". Svim onim koji su me pitali i onima koji se ovih dana pitaju, ja ih pozivam na miting podrške 04.05.2018. na Trgu Baščaršije".

Organiziranje spomenutog skupa podrške pozdravili su predsjednik Bošnjačkog pokreta Sejfudin Tokić i osnivač 'AntiDayton pokreta' Nihad Aličković.

Podsjećamo, Dudaković i 12 bivših pripadnika Petog korpusa Armije RBiH, koji su u međuvremenu uz mjere zabrane pušteni na slobodu, bili su uhapšeni u prošlosedmičnoj akciji SIPA-e.

Skupovi podrške Dudakoviću i drugima održani su proteklih dana u više bh. gradova, uključujući Bihać, Zenicu, Tuzlu i Mostar.