Vremenska: Sutra u našoj zemlji umjereno oblačno

.
Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stupnja...

 

SARAJEVO, 9. oktobra - Danas je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

 

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 1 stupanj, Ivan Sedlo 13, Bugojno 14 Sokolac 15, Jajce i Sarajevo 16, Srebrenica 17, Zenica 18, Tuzla 19, Bihać, Bijeljina, Gradačac, Livno, Neum i Zvornik 20, Doboj, Prijedor i Sanski Most 21, Banja Luka, Drvar, Široki Brijeg i Trebinje 22, Grude i Mostar 23 stupnja.

 

Sutra u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. Nešto sunčanije očekuje se na jugu, a nešto više oblaka uglavnom u zapadnim dijelovima. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab promijenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stupnja.

 

Stanje na cestama

 

Na magistralnom putu Prozor-Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

 

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

 

Zbog izvođenja neophodnih radova na mostu u Bosanskoj Otoci, doći će do obustave saobraćaja večeras od 21 sat do 06 sati ujutro. Vozila do 7,5 tona koristit će obilaznicu u neposrednoj blizini, a za teretna vozila preko 7.5 t preporučuje se korištenje alternativnih puteva preko Bosanske Krupe i Sanskog Mosta.

 

Na magistralnom putu Nemila-tunel Vranduk, zbog izvođenja neophodnih radova na gradilištu autoputa, obustavlja se saobraćaj u noćnim satima (od 00:30 do 05 sati). Za vrijeme obustave putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok vozila preko 7,5 tona mogu koristiti alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

 

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Vitez-Travnik (Nova Bila), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Pelagićevo-Srebrenik-Šićki Brod, Maglaj-Doboj (Mravići i raskrsnica na ulazu u Maglaj), Livno-Kamensko i Šešlije-Modriča.

 

Svakog radnog dana od 23 do 08 sati na relaciji Doljani-Žitomislići-Buna-Dračevice-Podveležje, kreće se vangabaritni prijevoz. Vozače koji u navedenom periodu koriste ovu relaciju molimo za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

 

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. Granični prijelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.