Sutra u većem dijelu naše zemlje sunčano vrijeme

.
Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu od 8 do 12, a dnevna od 13 do 18, na jugu do 21 °C...

 

SARAJEVO, 7. novembra - Danas je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove prije podne je bilo magle.

 

Temperature zraka u 13 sati (°C): Bjelašnica 2; Gradačac, Ivan Sedlo 10; Bihać 12; Tuzla 13; Sanski Most, Sarajevo 14; Bugojno 15; Livno, Zenica 16; Neum 18; Mostar 20; Grude 21;

 

Sutra se u većem dijelu naše zemlje očekuje sunčano vrijeme. U Bosni prije podne po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu od 8 do 12, a dnevna od 13 do 18, na jugu do 21 °C.

 

Stanje na cestama

 

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

 

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

 

U toku su radovi na mostu preko jezera Bočac (Jajce-Crna Rijeka), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

 

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Bile na putnom pravcu Nević Polje-Kaonik, iz smjera Kaonika (Viteza) saobraća se jednom trakom na mostu, dok se iz smjera Nević Polja (Travnika) saobraća obilaznicom u neposrednoj blizini.

 

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Mostar-Široki Brijeg (od ulaza u Mostar do Balinovca), Maglaj-Doboj (raskrsnica na ulazu u Maglaj), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Stupari-Živinice-Šićki Brod, Šićki Brod-Orašje, Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustipraća i Šuica-Tomislavgrad.

 

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.