Suze radosnice u porodici Hajrlahović: Dobili novog konja, Suvad će prehranjivati porodicu vlastitim radom (FOTO)

Home

Suze radosnice u porodici Hajrlahović: Dobili novog konja, Suvad će prehranjivati porodicu vlastitim radom (FOTO)


Nakon što smo na našem portalu Cazin.NET pisali o porodici Hajrlahović iz Gornje Koprivne kojima je nedavno uginuo konj, koji im je bio jedini i siguran izvor prihoda, na ovaj apel za pomoć odazvao se veliki broj dobrih ljudi.

Vezana vijest: Ostali bez jedinog izvora prihoda: Suvad iz Cazina jedino želi novog konja kako bi prehranio porodicu

Podsjećamo, Suvad, demobilisani borac bez ikakvih primanja, prehranjivao je porodicu svojim radom sa konjem dugih petnaest godina, koji je prije neki dan uginuo od starosti. Ne imajući drugog izbora, bili su prisiljeni tražiti pomoć od drugih. Srećom, još jednom se pokazalo da dobrota i humanost još postoje.

konj

Zahvaljujući prvenstveno porodici Begović iz Velike Kladuše u Gornju Koprivnu vratila se nada u bolje sutra. Naime, Begovići su donirali potreban novac za kupovinu novog konja. 

Suvad, kojeg od milja zovu Suvo, nije mogao sakriti suze radosnice i sreću što će moći nastaviti prehranjivati porodicu svojim vlastitim radom. 

konj

Konj je, primjereno sreći koju je donio Hajrlahovićima, nazvan Srećko, i zahvaljujući njemu ova porodica će zimu dočekati u toplom, neće biti gladni niti žedni. Nemaju puno, ali imaju dovoljno, imaju jedni druge i time su zadovoljni.

Hvala svim dobrim ljudima koji su se odazvali na ovaj apel na pomoć. Svi vi ste zaslužni za sretan završetak ove životne priče.

 

(M. Selimović/Cazin.NET)

 

Topic
Objavio: Čet, 17/08/2017 - 08:10

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top