Mještani Bosankog Broda: Sve se treslo, a ljudi su bježali ne znajući gdje i od čega

Mještani Bosanskog Broda još uvijek su pod utiscima zbog sinoćnje eksplozije u rafineriji u kojoj je život izgubio jedan radnik.

Jedni smatraju da je događaj bio stresan, pa ga čak porede i sa ratnim eksplozijama, dok ima i onih koji smatraju da je sve, na kraju, prošlo uredu.

Vatrogasne jedinice rafinerije i Bosanskog Broda sinoć su nadljudskim naporima uspjeli spriječiti veću katastrofu u rafineriji, a nakon gašenja požara tragalo se za još jednim radnikom koji je radio na susjednom postrojenju. Nažalost, on je pronađen u beživotnom stanju.

Mještani Bosanskog Broda u izjavama za Klix.ba su kazali da su prvenstveno mislili da se radi o zemljotresu, te da je eksplozija koja se dogodila oko 21:30 sati podsjećala na ratne eksplozije. 

Jedan od mještana Broda je kazao kako su vatrogasne jedinice pokazale visok stepen profesionalnosti u obavljanju svog zadatka tako da je sve bilo riješeno u veoma kratkom roku.

Slobodan Miličevič, komandir Policijske stanice Bosanski Brod je na konferenciji za novinare održanoj u 11 sati kazao kako je u pogonima rafinerije zatekao veoma teške uslove nakon eksplozije, ali da da su vatrogasci pokazali veliku profesionalnost.

"Isprva se mislilo da se radi o velikoj šteti, ali angažman vatrogasaca je odigrao veliku ulogu u tome da do toga ne dođe", zaključio je Miličevič.