Trg Krajine i večeras u centru pažnje, sve spremno za proteste "Pravda za Davida"

Na Trgu Krajine u Banjoj Luci večeras će u 18 sati biti upriličeno, kako je rečeno, najveće okupljanje grupe građana "Pravda za Davida" do sada.

Kako je ranije istakao Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, Grad Banja Luka je izdao dozvolu za večerašnje okupljanje, a očekuje se da će se na večerašnjem protestu okupiti do sada najveći broj građana.

Također, Dragičević je istakao da vlasti u RS-u imaju roka do večerašnjeg skupa da daju otkaz Draganu Lukaču, Darku Iliću, Darku Ćulumu, Željku Karanu, Želimiru Lepiru i Daliboru Vreći zbog, kako navodi, upletenosti u sprečavanje dokazivanja i zataškavanja ubistva njegovog sina Davida.

Ukoliko vlast u RS-u ne ispuni zahtjeve Davora Dragičevića, on je naglasio da grupa "Pravda za Davida" neće napustiti Trg krajine čime će biti spriječeno održavanje novogodišnje proslave u centru Banje Luke.

On je zatražio i da se do 30.12. u 18 sati, tj. do početka skupa "Pravda za Davida", uhapse Filip Ćulum, Đorđe Rađen, Zoran Bošnjak, Mikica Marjanac, Siniša Kojdić i inspektor Bojan Karanović.

"Ne budu li ispunjeni ovi naši zahtjevi, mi ne odlazimo sa trga Davida Dragičevića, i za sve ostalo šta se bude događalo poslije tog momenta isključivu odgovornost snosit će Milorad Dodik, Željka Cvijanović, svi pripadnici MUP-a RS i Tuzilaštvo RS", kazao je Dragičević u subotu.

Podsjećamo, veliki broj članova grupe "Pravda za Davida" i jučer se okupio u centru Banje Luke, a prisutne su bile i jake policijske snage. Dragičević je pred okupljenima ponovio zahtjeve koje je danas objavio na Facebook stranici "Pravda za Davida", a policija je putem megafona upozoravala građane da se sklone s Trga Krajine.